Utskrivet 2018-10-18

Till navigering

FAQ

Vanliga frågor och svar

Finns Vårdhandboken som app?

Nej, det behövs inte. Vårdhandboken finns istället i en responsiv teknisk lösning som innebär att webbsidan anpassas automatiskt efter skärmstorleken oavsett om det är dator, mobil eller surfplatta du använder. Du kan förslagsvis lägga till webbadressen som favorit på din skärm eller skrivbord.

Kan jag se vilka texter som nyligen reviderats?

Till höger på startsidan kan du se den senast reviderade texten. Om du klickar på "Fler revideringar" så ser du en längre lista. Du kan även "gilla" Vårdhandboken på Facebook och få regelbunden information om revideringar och nya texter. Du kan prenumerera på nyhetsbrev med samma information via e-post.

Hur skickar jag in synpunkter och frågor om Vårdhandbokens innehåll?

Du kan kontakta redaktionen på redaktionen@vardhandboken.se. Det finns mer information under Kontakta, länk längst ner på sidan.

Finns Vårdhandboken att beställa i tryckt form?

Nej, Vårdhandboken finns endast på webben då den uppdateras kontinuerligt.

Hur skriver jag ut Vårdhandbokens texter?

Du skriver ut texterna genom att klicka på utskriftsknapparna i textens högerspalt.

Hur får jag länkar att fungera i ett PDF-dokument?

Genom att kontrollera att det står Vardhandboken och inte Vårdhandboken i länken. Exempelvis: http://www.vardhandboken.se/Texter/Arbetsteknik-och-forflyttningskunskap/Planering/

Vem står bakom Vårdhandboken?

Vårdhandboken produceras och utvecklas av Inera AB. Du kan läsa om hur Vårdhandbokens innehåll tas fram under Om Vårdhandboken.

Har Vårdhandboken ersatt Handbok för hälso- och sjukvård?

Ja, 2010 bytte Handbok för hälso- och sjukvård namn till Vårdhandboken.

Får jag använda bilderna i Vårdhandboken i min undervisning?

Ja, det går bra att använda bilderna så länge källan anges, inklusive revideringsdatum. Vi reviderar innehållet i Vårdhandboken kontinuerligt så det är viktigt att du håller ditt material uppdaterat.