För författare och faktagranskare

Instruktion - granskningsmiljö

För att komma till granskningsläget i EPiserver följer du den länk som skickas från redaktionen.

Webbläsarna Chrome, Edge och Firefox fungerar när du ska kommentera och godkänna. Om du använder en äldre webbläsare som Internet Explorer kan det vara problem med inloggning eller kommentarsfunktionen. Vi ser därför helst att du undviker att använda Internet Explorer.

Logga in på granskningssidan

Logga in med det användarnamn och lösenord som du fått av redaktionen. Observera att du efter 3 felaktiga inloggningar låser ditt konto och det måste då låsas upp av redaktionen. Om du glömmer du ditt lösenord så kan du beställa ett nytt från redaktionen.

Kommentera en text

Lista med texter vid inloggning

När du har loggat in möts du av en sida speciellt anpassad för granskning. Texter som du har att kommentera och godkänna visas i en lista. 

Du kan se i listan om det redan finns avklarade och oavklarade kommentarer samt om du redan godkänt texten. Du väljer att klicka på den text du vill granska.

Kommentarsruta

När du har valt den texten du vill arbeta finns ett antal olika stycken, bilder med mera. 

Välj det stycke du vill kommentera och klicka på spara innan du lämnar sidan eller går vidare till nästa kommentarsruta. Spara din kommentar genom att klicka på "Spara" knappen.

Din kommentar har sparats och nu visas namn/datum för denna kommentar. Du kan även se andras kommentarer i den aktuella kommentarsrutan. Redaktionen kan klarmarkera kommentaren och kommentarsramen blir då grön. Klicka på den vita pilen i kommentaren för att fälla ihop rutan om du vill kommentera i nästa ruta.

Fortsätta med andra texter i listan

För att komma tillbaka till textlistan använder du webbläsarens bakåt-knapp, eller går till "Mina texter" och väljer den text du vill fortsätta arbeta med.

När du är klar med att kommentera en text

När du har skrivit de kommentarer du har på en text så meddelar du redaktionen via e-post att du är klar med din granskning.

Godkänna för publicering

Om textrevideringen är avslutad och du ska godkänna texten klickar du i rutan för godkännande och därefter på knappen "Godkänn". Observera att godkännande bara kan göras en gång.

Ibland kan det vara mindre ändringar som behöver göras innan du kan godkänna för publicering men som inte kräver en extra granskningsrunda. Du kan kommentera texten, exempelvis "Jag tycker texten är OK för publicering om stavfelet i rubriken rättas till", spara kommentar, klicka i "Jag godkänner..." och klicka på "Godkänn".

I och med att du godkänner för publiceringen intygar du att innehållet i aktuell text baseras på bästa möjliga kunskapsläge.

Har du problem med att logga in?

Om du har problem med inloggning är vi intresserade av att veta vilken webbläsare samt vilken version du har. Skicka e-post till redaktionen@vardhandboken.se.

Nedan finns mer information för författare och faktagranskare.

Aktuella artiklar

För författare och faktagranskare

Här har vi samlat information till dig som är författare och faktagranskare i Vårdhandboken.

Villkor - författare och faktagranskare

Här hittar du som författare eller faktagranskare villkor och jävsinformation.

Informationsguide för författare och faktagranskare

Här hittar du information om Vårdhandbokens struktur och produktion.

Personcentrering i Vårdhandboken

Här finns information om personcentrering i Vårdhandboken.

Till toppen av sidan