Vanliga frågor och svar

Finns Vårdhandboken som app?

Nej, det behövs inte. Vårdhandboken finns istället i en responsiv teknisk lösning som innebär att webbsidan anpassas automatiskt efter skärmstorleken oavsett om det är dator, mobil eller surfplatta du använder. Du kan förslagsvis lägga till webbadressen som favorit på din skärm eller skrivbord.

Kan jag se vilka texter som nyligen reviderats?

Du kan "gilla" Vårdhandboken på Facebook och få regelbunden information om revideringar och nya texter. Framöver kommer det finnas information på startsidan om vilka texter som nyligen reviderats och du kommer att kunna prenumerera på nyhetsbrev med samma information via e-post.

Hur skickar jag in synpunkter och frågor om Vårdhandbokens innehåll?

Du kan kontakta redaktionen. Använd formuläret på sidan Kontakt.

Finns Vårdhandboken att beställa i tryckt form?

Nej, Vårdhandboken finns endast på webben då den uppdateras kontinuerligt.

Vem står bakom Vårdhandboken?

Vårdhandboken produceras och utvecklas av Inera AB. Du kan läsa om hur Vårdhandbokens innehåll tas fram under Om Vårdhandboken.

Får jag använda bilderna i Vårdhandboken i min undervisning?

Ja, det går bra att använda bilderna så länge källan anges, inklusive revideringsdatum. Vi reviderar innehållet i Vårdhandboken kontinuerligt så det är viktigt att du håller ditt material uppdaterat.

Hur använder jag Lyssna-funktionen?

Vårdhandboken har aktiverat funktionen Talande webb som är ett hjälpmedel för uppläsning av text. Det är en automatisk uppläsningstjänst och du kan själv behöva kontrollera informationen mot den skrivna texten.

Till toppen av sidan