Vanliga frågor och svar

Finns Vårdhandboken som app?

Nej, det behövs inte. Vårdhandboken finns istället i en responsiv teknisk lösning som innebär att webbsidan anpassas automatiskt efter skärmstorleken oavsett om det är dator, mobil eller surfplatta du använder. Du kan förslagsvis lägga till webbadressen som favorit på din skärm eller skrivbord. För bästa funktionalitet använd helst Chrome, Edge eller andra nyare webbläsare.

Kan jag se vilka texter som nyligen reviderats?

På startsidan finns information om vilka texter som nyligen reviderats och du kan även prenumerera på Vårdhandbokens nyhetsbrev med samma information via e-post. Genom att "gilla" Vårdhandboken på Facebook får du också information om uppdateringar. 

Hur skickar jag in synpunkter och frågor om Vårdhandbokens innehåll?

Du kan kontakta redaktionen. Använd formuläret på sidan Kontakt oss.

Finns Vårdhandboken att beställa i tryckt form?

Nej, Vårdhandboken finns endast på webben då den uppdateras kontinuerligt.

Vem står bakom Vårdhandboken?

Vårdhandboken produceras och utvecklas av Inera AB. Du kan läsa om hur Vårdhandbokens innehåll tas fram under Om Vårdhandboken.

Får jag använda bilderna i Vårdhandboken i min undervisning?

Ja, det går bra att använda bilderna så länge källan anges, inklusive revideringsdatum. Vi reviderar innehållet i Vårdhandboken kontinuerligt så det är viktigt att du håller ditt material uppdaterat.

Hur använder jag Lyssna-funktionen?

Vårdhandboken har aktiverat funktionen Talande webb som är ett hjälpmedel för uppläsning av text. Det är en automatisk uppläsningstjänst och du kan själv behöva kontrollera informationen mot den skrivna texten.

Till toppen av sidan