Vad tycker du om 1177 för vårdpersonal?

Enkäten riktar sig till personal inom hälsa, vård och omsorg. Syftet är bland annat att få veta vilken funktionalitet det finns behov av på den nya plattformen 1177 för vårdpersonal. Enkäten tar ett par minuter att fylla i och dina svar är anonyma.

 

Till enkäten
Läkemedelsbehandling

Ögondroppar, ögonsalva

Innehåll

Visa innehåll som:
 • Ögondroppar, ögonsalva - Översikt

  Ögondroppar och ögonsalva är läkemedel som administreras i patientens öga vid olika ögonsjukdomar eller till exempel efter ögonoperationer.

 • Att ge läkemedel i ögonen med ögondroppar och ögonsalva

  En del ögondroppar ska förvaras i kylskåp. Det kan kännas obehagligt att droppa kalla ögondroppar i ögonen. Den förpackning man för tillfället använder kan därför förvaras i rumstemperatur.

 • Film om att ge ögondroppar

  Här kan du titta på en film om att ge ögondroppar. Du väljer bildkvalitet på knappen "HD" i filmen exempelvis beroende på om du använder mobil eller dator.

 • Film om att ge ögonsalva

  Här kan du titta på en film om att ge ögonsalva. Du väljer bildkvalitet på knappen "HD" i filmen exempelvis beroende på om du använder mobil eller dator.

 • Fuktig kammare för ögon

  Fuktig kammare behövs som skydd av ögat vid skador eller ögonlocksoperation och när patienten inte kan sluta ögonlocket och fukta hornhinnan tillräckligt med blinkningar till exempel vid ansiktsförlamning.

 • Referenser och regelverk

  Referenser och regelverk för Vårdhandbokens texter om ögondroppar, ögonsalva.

Till toppen av sidan