Vårdhygien

Livsmedelshygien

Innehåll

Visa innehåll som:
  • Livsmedelshygien - Översikt

    Mathanteringen i vård och omsorg ska uppfylla lagstiftningens tydliga mål om alla konsumenters rätt till säkra livsmedel [1]. Regelverket består av EG-förordningar och från och med 2006 en ny svensk livsmedelslag.

  • Ansvar

    Kontrollmyndigheten gör en riskklassificering och kontrolltid fastställs utifrån hantering och beredningsgrad av livsmedel och produktionsvolym.

  • Exempel på känsliga moment

    Mottagning av maten till avdelningen är ofta ett överlämnande av ansvar från produktionskök till avdelningen. Av rutinerna ska bland annat framgå vid vilka tid- och temperaturgränser maten ska reklameras.

  • Referenser och regelverk

    Referenser och regelverk för Vårdhandbokens texter om livsmedelshygien.

  • Relaterad information

    Relaterad information för Vårdhandbokens texter om livsmedelshygien.

  • Testa dina kunskaper

    Här kan du testa dina kunskaper inom livsmedelshygien.

Till toppen av sidan